Upute Cjenik www.klimamobil.hr Katalozi
Klima uređaji na plovilima
Pregled proizvoda
Dometic MCS 5 (1500 wata)
Dometic MCS 15 (4400 wata)
Dodatni pribor za MCS 15
Klima sustavi - OEM kvaliteta sa zamjenjivim freonom

Nakon provedenog predivnog dana na moru ...
Bez obzira da li je vani hladno ili vruće - uživat ćete uz savršenu klimu. Dometic klima uređaj hladi i zagrijava kabinu, istovremeno se filtrira zrak i smanjuje razina vlage. Uz snažnu, učinkovitu i prihvatljivu tehnologiju u kvaliteti originalne opreme - ishod je pedeset godina iskustva u brodskim klima uređajima. Dometic brodske klima sustave dostupnili smo u dvijema kategorijama izvedbe, 5.000 ili 15.000 BTU / h. Zamjenski freon, što je vrijedno u svakom pogledu.

 

Dometic MCS 5 / MCS 15

 

Dometic MCS ACCESSORY

Dometic MCS 5 / MCS 15

 

Dometic air distribution kit

 Brodski klima sustav sa zamjenjivim freonom
To je sve u kompletu: MCS 5 i MCS 15 uz samodostatnim klima uređajima sa svim A/C komponentama za montažu na jednom podvozju - ušteda prostora i troškova. Zračni kanali, pumpa morske vode, električne kutija, upravljačka ploča, sve komponente potrebne za instaliranje i korištenje brodskih sustava klime uključeno je u opremu. Idealno rješenje za manje jahte i brodice.

 

 Pribor za brodski klima sustav
Hlađenje i grijanje dvije kabine s jednim klima uređajem - to je moguće s Dometic MCS 15 u kombinaciji s opcijskim dvostrukim distribucijskim dodacima za zrak, prilagođen za MCS15.

 

 Kako odabrati jedinicu veličine
Odabir pravog klima sustava za primjenu ovisi o veličini prostora te će biti uvjetovana i na kojem se dijelu broda ona nalazi. Kabine ispod palube će zahtijevati manji kapacitet po kvadratnom metru prostora površine od kabina odozgo s velikim prozorima izravno izloženih suncu. Naši izračuni pretpostavljaju prosjek s visinom sobe od dva metra i temperaturama okoline od 20 ° C do 35 ° C.

Maksimalna klimatiziran površina sobe (na sobnoj temperaturi od 20 - 35 ° C)
  Ispod palube (bez prozora) Na sredini palube ( mali prozori) Iznad palube (veliki prozori)
Dometic MCS 5 8 m² 5 m² 4 m²
Dometic MCS 15 23 m² 15 m² 12 m²

 

MCS scope of delivery
Kompaktan, morskom vodom hlađeni, jednostavan za instalaciju:
novi Dometic brodskih klima sustavi su dizajnirani za zamjenjiv freon.

Ovisno o veličini kabine možete izabrati između 5000 ili 15.000 BTU / h model. Ako se odlučite za MCS 15 i dodati dvostruki pribor za distribuciju zraka možete klimatizirati dvije kabine istovremeno. Dometic brodski klima sustav omogućava i grijanje. Učinkovita tehnologija toplinskom pumpom čini radno sposobnom pri temperaturama vode od 6 ° C. Osim toga, klima uređaj pročišćava zrak.

Visoke brzine ventilatora stvara snažan i miran protok zraka. Puhač ispusta može se podesiti horizontalno i vertikalno, ovisno o uvjetima instalacije.

Jednostavan za korištenje upravljačka ploče dorađena na dodir namjenjena je za sve osnovne funkcije te predstavlja idealno riješenje kod komfornih klima uređaja.

 

Kako to funkcionira i kako instalirati

MCS installation


Dometic MCS 5 i MCS 15 brodskih klima sustavi rade na principu toplinske pumpe, tako da se može koristiti kako za hlađenje, tako i za grijanje.

Kao i kod svih klima uređaja, njihov rad temelji se na prijenosu topline. U modu hlađenja topli zarak odvodi se iz kabine te se prenose na radna tvar, a zatim pušten u morskoj vodi. U načinu grijanja, ciklus je obrnut jednostavno - iz morske vode u kabini. Ona čak radi na temperaturama vode kao niska kao i 6 ° C.

Dijagram na lijevoj strani pokazuje izgled tipične instalacije za Dometic MCS 15. Ovaj klima uređaj omogućuje klimatiziranje dvije kabine gdje se protok zraka kanalima divodi u dva smjera, s opcijskim dodatkom za distribuciju zraka.

 

1) A/C jedinica MCS 15
2) Kontrolna ploča
3) Rešetka za opskrbu zraka
4) Povratna rešetka za zrak
5) rupa za zrak, izolirana

 

 Ispravno postavljanje sustava za distribuciju zraka

MCS installation MCS installation MCS installation

Jednom kada ste odabrali dobro mjesto za klima uređaj (npr. ispod klupe s naslonom, u komad namještaja ili pod ležaj) i montirate, te povežite izolirani zračni kanali.
Rešetka za povrat zraka mora biti instalirana u blizini A/C jedinice, u donjem dijelu kabine - rešetka za opskrbu zrakom treba biti smještena što je moguće više [svjež zrak pada] što dalje od rešetke za povrat zraka što osigurava dobru cirkulaciju zraka.

 

 Povezivanje s morskom vodom - imajte na umu ovu bitnu stvar

MCS installation MCS installation MCS installation

Komponente za morsku vodu moraju biti instalirane ispod vodene linije - učvršćen prema gore od preko trupa dotoka kroz filter i pumpu za A/C jedinicu.
Time se sprječava da postaje zarobljen u komponenti za morsku vodu. Iscjedak iz A/C jedinice gdje morska voda ističe treba biti što kraći i što je moguće više usmjeren u točku neposredno iznad vodene linije.

MCS installation MCS installation

PRAVILNO: Pumpa je instalirana ispod vodene linije. Neprekidan protok od gore kroz trup do ulaznog otvora A/C jedinice je omogućen. Iscjedak iz A/C jedinice izlazi iz trupa i pokazuje pokazuje blago silazno slijevanje. Sve cijevi su položene korektno (bez uvijanja i motanja), te osigurane s dvostrukim spojnicama.

NEPRAVILNO: Crijeva su uvijena, motana ili visoko/nisko postavljena gdje zrak može biti zarobljen. Filter za morsku vodu mora biti instaliran ispod pumpe. Crijevne veze osigurane su samo jednom spojnicom.